NIKEN GT 2024

18.699,00 €
Detalji Tehnički podaci Dodatna opremaKonfigurator opreme

NIKEN GT jedinstven je stroj razvijen za iskusne i radoznale vozače poput vas koji žele napraviti sljedeći korak na svom motociklističkom putovanju. Od vrhunskog stručnjaka za vožnju zavojima do vrhunske krstarice za duge staze i sportske krstarice za sve vremenske prilike, ovaj motocikl iznimnih specifikacija nadilazi vaša očekivanja.

Ključ izvanredne učinkovitosti rukovanja modelom NIKEN GT Yamahin je sustav LMW. Uz dvostruke nagnute prednje kotače, ovaj inovativni prednji dio pruža vodeću učinkovitost vožnje zavojima u klasi s poboljšanim osjećajem stabilnosti – i to je ono što ovu vrhunsku sportsku krstaricu čini jednom od strojeva u svojoj kategoriji s najviše mogućnosti. Širok raspon značajnih poboljšanja pruža vam još udobniju i uzbudljiviju vožnju – uključujući novi prilagodljivi vjetrobran i udobno sjedalo, kao i izmijenjeni stražnji ovjes. Agregat CP3 od 890 ccm veće je zapremnine i udovoljava normi EU5 te pruža još jači i uglađeniji okretni moment za ubrzanje bez napora – a TFT mjerni instrument dijagonale 7 inča omogućuje vam povezivanje s pametnim telefonom i Garmin navigaciju preko cijelog zaslona.

Mi, iz tvrtke Yamaha, volimo raditi stvari drugačije. Gotovo 70 godina razvijali smo vrhunsku tehnologiju i uvodili radikalne nove koncepte u našem nastojanju da motociklizam odvedemo na novi teritorij. NIKEN GT savršen je primjer za to. Dakle, ako želite ići dalje, vrijeme je da otkrijete prednosti ovog jedinstvenog iskustva vožnje.

Kratki pregled

Tehnologija nagibnih višestrukih kotača (engl. Leaning Multi Wheel, LMW)

TFT mjerni instrument dijagonale 7 inča

Mogućnost povezivanja i navigacija

Posebno razvijen agregat CP3 od 890 ccm, koji udovoljava normi EU5

Jednostavna prilagodba vjetrobrana jednom rukom

Preoblikovano udobno sjedalo

Bočni koferi tvrdih stranica pune veličine

Vrhunsko stanje i završna obrada

Poboljšana tehnologija elektroničkog upravljanja

Brzi mjenjač za mijenjanje u više i niže brzine, A&S spojka

Poboljšani dizajn glavnog okvira

Izmijenjeni stražnji ovjes

  • alt

    Tehnologija nagibnih višestrukih kotača (engl. Leaning Multi Wheel, LMW)

    Napredan dizajn nagibnih višestrukih kotača (LMW) na modelu NIKEN GT donosi uzbudljiv i pouzdan osjećaj u zavojima. Yamahin jedinstveni dizajn tipa Ackermann, s paralelnim četverostranim krakovima i slobodno ovješenim teleskopskim ovjesom, pruža bolji osjećaj stabilnosti i prianjanja u zavojima pri različitim uvjetima na terenu.

  • alt

    TFT mjerni instrument dijagonale 7 inča

    Veliki TFT mjerni instrument u boji dijagonale 7 inča ima zaslon visoke svjetline koji vam pruža jasne i lako čitljive informacije o uvjetima rada u stvarnom vremenu. Možete birati između tri različita izgleda zaslona, svaki u svom prepoznatljivom stilu koji pristaje pojedinačnim željama i različitim uvjetima vožnje. Utičnica USB-A ispod mjernog instrumenta služi za održavanje vašeg pametnog telefona spremnog za akciju.

  • alt

    Mogućnost povezivanja i navigacija

    Sofisticirani novi, povezani TFT zaslon u boji dijagonale 7 inča, kojim se upravlja jednostavnom upravljačkom palicom, ima odabir između tri stila zaslona. S pomoću Yamahine aplikacije MyRide možete pristupiti pametnom telefonu radi glazbe, informacija o vremenu, poziva** i obavijesti. Garmin navigacija s cjelokupnom kartom* olakšava svako putovanje – dok se tekst može prikazati kada je NIKEN GT parkiran. (* Za Garmin navigaciju s cjelokupnom kartom potreban je ugovor o pretplati za uslugu i ne nudi se u svim zemljama. Neke značajke navigacije nisu dostupne u svim zemljama, dostupnost provjerite u tvrtki Garmin. ** Potrebne su slušalice povezane putem Bluetootha s modelom NIKEN GT. Slušalice nisu uključene.)

  • alt

    Posebno razvijen agregat CP3 od 890 ccm, koji udovoljava normi EU5

    NIKEN GT pogoni verzija našeg CP3 agregata od 890 ccm, koji udovoljava normi EU5 i razvijen je isključivo za ovu jedinstvenu sportsku krstaricu. Iako je sličan dizajnu modela MT-09 i TRACER 9, agregat modela NIKEN GT ima povećanu masu koljenastog vratila za snažnije performanse pri nižim okretajima i učinkovitije kočenje agregatom.

  • alt

    Jednostavna prilagodba vjetrobrana jednom rukom

    Za veću udobnost vožnje NIKEN GT ima novi vjetrobran koji se može prilagoditi po visini do ukupno 70 mm kako bi pristajao različitim stilovima vožnje i tjelesnim građama vozača. Njegov poseban aerodinamičan dizajn ravnomjerno raspoređuje zrak kako bi se spriječilo stvaranje niskog tlaka iza vozača i vožnja bila stabilna i udobna.

  • alt

    Preoblikovano udobno sjedalo

    Novo sjedalo izmijenjenog je oblika i drugačije debljine obloge oko vozačeva unutarnjeg dijela bedara, što omogućuje lakši pristup tlu i čini udobnije penjanje i silaženje.

  • alt

    Bočni koferi tvrdih stranica pune veličine

    Bočni koferi tvrdih stranica, svaki zapremnine 30 litara, postavljeni su na preoblikovan sustav nosača. U svaki kofer može stati integralna kaciga. Dizajn je takav da se mogu brzo ukloniti i zaključati, a pružaju dovoljno prostora za spremanje prtljage za duga putovanja.

  • alt

    Vrhunsko stanje i završna obrada

    Yamahina vodeća sportska krstarica konstruirana je prema najvišim specifikacijama. Od potpunog LED osvjetljenja do laganog, ručno zavarenog, aluminijskog spremnika goriva od 18 l, vrhunski pristajanje i vodeća u klasi završna obrada karoserije crne boje s brončanim pojedinostima naglašavaju poseban status ovog jedinstvenog motocikla.

  • alt

    Poboljšana tehnologija elektroničkog upravljanja

    Kvaliteta vožnje modela NIKEN GT poboljšana je usvajanjem novog Yamahina sustava elektronički upravljanog gasa (engl. Yamaha Chip Controlled Throttle, YCC-T) sa senzorom položaja ručke za gas (engl. Acceleration Position Sensor Grip, APSG) koji vam daje još precizniju kontrolu i uglađenije kretanje s mjesta. Izmijenjena kontrola proklizavanja zajedno s D-načinom rada u tri položaja i tempomatom čine model NIKEN GT prilagodljivim najrazličitijim uvjetima.

  • alt

    Brzi mjenjač za mijenjanje u više i niže brzine, A&S spojka

    NIKEN GT prava je sportska krstarica dizajnirana za pružanje uzbudljivih sportskih performansi, kao i izvanrednu mogućnost vožnje na velike udaljenosti. Uz novi brzi mjenjač za mijenjanje u više i niže stupnjeve prijenosa te A&S spojku možete maksimalno uživati u punom potencijalu agregata CP3 od 890 ccm visokog okretnog momenta!

  • alt

    Poboljšani dizajn glavnog okvira

    Radi prilagodbe novom snažnijem agregatu od 890 ccm, kao i prilagodljivom vjetrobranu i TFT zaslonu dijagonale 7 inča, izmijenjen je hibridni okvir modela NIKEN GT. Uz ispušnu granu od lijevanog čelika s glavnim okvirom od čelične cijevi i stražnjim nosačima od lijevanog aluminija, ovaj jedinstveni dizajn daje visoku razinu stabilnosti zajedno sa sportskom okretnošću.

  • alt

    Izmijenjeni stražnji ovjes

    Za još uglađeniju vožnju poboljšane su postavke stražnjeg ovjesa modela NIKEN GT – a tu je i nova lagana kovana aluminijska spojnica izmijenjenog omjera poluge koja pruža visoku razinu udobnosti i stabilnosti podvozja bez obzira vozite li se sami ili sa suvozačem.


AGREGAT  
 
Tip agregata  
3 cilindra, hlađenje tekućinom, 4 takta, DOHC, 4 ventila
Zapremina  
890 cm³
Promjer x hod  
78.0 mm x 59.1 mm
Omjer kompresije  
11.5 : 1
Maksimalna snaga  
119 KS @ 10.000 okr/min
Maksimalan okretni moment  
87.5 Nm (8.9 kg-m) @ 8.500 okr/min
Sustav podmazivanja  
Mokri karter
Napajanje gorivom  
Ubrizgavanje goriva
Tip spojke  
Mokra, višelamelna
Sustav paljenja  
TCI
Sustav pokretanja  
Električno
Sustav prijenosa  
6 brzina
Završni prijenos  
Lanac
ŠASIJA  
 
Okvir  
Dijamant
Sustav prednjeg ovjesa  
Dvostruke upside-down vilice
Hod ovjesa sprijeda  
110 mm
Kut prednje vilice  
20º
Predtrag  
74 mm
Sustav stražnjeg ovjesa  
Njihajuća ruka (Link suspenzija)
Hod ovjesa straga  
125 mm
Prednja kočnica  
Dvostruki diskovi, Ø 298 mm
Stražnja kočnica  
Jednostruki disk, Ø 282 mm
Prednja guma  
120/70ZR15M/C (58W)
Stražnja guma  
190/55ZR17M/C (73W)
DIMENZIJE  
 
Ukupna dužina  
2.150 mm
Ukupna širina  
885 mm
Ukupna visina  
1.250 mm
Visina sjedala  
820 mm
Međuosovinski razmak  
1.510 mm
Minimalna udaljenost od tla  
150 mm
Ukupna težina  
263 kg
Kapacitet spremnika goriva  
18 litara
Kapacitet spremnika ulja  
3.4 litara